Prino – Syrah

Droge rode wijn. Kruidige neus, rode bessen en kersen. Smaakt naar fruit, meer overrijp rood fruit met fijne kruidige tonen, tannines gaan op in het geheel. Fluweelzachte textuur en aantrekkelijke afdronk. Een hele fijne, gemakkelijke, fruitige rode wijn. Best omschreven als een rode ‘zomer’ wijn. Protected Geographical Indication Crete.

Druivenras: Syrah.
Herkomst: Asites, Kreta.
Spijs suggesties: De perfecte match voor gegrild vlees, gele kazen en pasta met lichte sauzen.
Schenktemperatuur: 17-18°C.

Nemea Driopi Classic – Agiorgitiko 

Droge rode wijn. Het rijke aromatische karakter van de Agiorgitiko druif heeft geresulteerd in een wijn met een volle body en zachte tannines. Diep paarse kleur, intens fruitig aroma, smaak gedomineerd door kersen, aardbeien en gansbessen. Zijdezacht mondgevoel en een afdronk vol van druivensap.
Protected Geographical Indication Peloponnesos.

Druivenras: Agiorgitiko.
Herkomst: Nemea, Peloponnesos.

Spijs suggesties: Rood vlees, pasta met rode saus en kaas.
Schenktemperatuur: 14-16°C.

Grenache Rouge, Syrah en Mourvédre

Droge rode wijn. Aroma’s van pruimen, rijpe frambozen, vleugje chocolade, vanille. Bij de afdronk komt er een bloemig aroma terug, tezamen met wat peperkruiden. Verrassend elegante afdronk. Een paar jaar rijping op fles is aan te raden. Protected Geographical Indication Evia.

Druivenrassen:Grenache Rouge, Syrah en Mourvédre.
Houtgerijpt:ja, 6 maanden in Frans eiken vaten.
Herkomst:Mytikas  & Afrati, Evia

Spijs suggesties: ‘dikke’ ribeye, lam, BBQ, vlees met vette jus.
Schenktemperatuur: 16-18°C.

CP Red – Xinomavro, Syrah, Cabernet Sauvignon

Biologische, droge rode wijn. Sterke rode kleur met paarse en rode baksteen tinten. Rood fruit, karamel en cederhout aroma’s. Zacht mondgevoel met balans tussen tannines en zuurgraad. Met een gemiddelde dichtheid, maar met intens aromatische afdronk van tabak, vanille en kruiden. Protected Geographical Indication Chalkidiki.

Druivenrassen: 50% Xinomavro, 20% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon.
Houtgerijpt: 10 maanden op Frans (90%) en Amerikaans eiken.
Herkomst: Arnea, Chalkidiki. 

Spijs suggesties: Past bij gegrild vlees uit de oven en suddervlees, maar in het bijzonder bij karbonade, worst, lever en lamskoteletjes van de BBQ.
Schenktemperatuur: 16-18°C.